Turnen is een super gezellige bewegingssport. Door de trainingen word je steeds leniger, krachtiger en spoeler. De turntoestellen staan garant voor een enorme variatie van soorten bewegingen. Elk spiertje van het lichaam wordt benut.

KSV heeft diverse leuke gezellige recreanten turngroepen. Ons motto is dan ook lekker wat bewegen. Mocht je meer willen, dat kan in de selectie en voorselectie groepen. Deze trainingen zijn wat meer gericht op de wedstrijden.

KSV turnen balk

ksv line3

Recreanten Jeugd

De groepen recreanten jeugd (vanaf 4 jaar) trainen onder leiding van Wies Boll elke week 1 uurtje op de toestellen: balk, brug, vloer, sprong en trampoline. Deze turn(st)ers nemen eveneens deel aan een aantal evenementen zoals de demodag en de PeelenMaas turndag. Kortom, lekker gezellig bezig zijn met turnen.

Ben je geinteresseerd of weet je nog niet zeker of turnen iets voor jou is? Kom dan gerust eens een keertje meedoen. Alleen kijken mag natuurlijk ook. Mocht je eerst meer infomatie willen hebben, dat kan bv via afdelingsbestuur. Voor contact gegevens zie CONTACT.

ksv line3

(Voor) Selectie groep

turn3

Voor de zeer actieve turnsters bestaat binnen KSV de mogelijkheid om door te groeien naar de (voor) selectie groep. Voor zowel de voorselectie als selectie geldt: prestatie is belangrijk, maar sportiviteit en plezier in turnen staat voorop!

In de (voor)selectie training worden de grondbeginselen van het turnen aangeleerd. Wij vinden het belangrijk dit te doen op een manier die jullie aanspreekt. Het is van belang de oefenstof aan te passen aan mogelijkheden van de turnster.

De turnsters van de selectiegroep zijn verplicht deel te nemen aan de wedstrijden. Er zijn twee soorten wedstrijden: individuele en competitie wedstrijden. Aan het begin van het wedstrijdseizoen krijgen de turnsters een wedstrijdschema waarop alle wedstrijden zijn vermeld.