Ook dit seizoen is KSV afdeling dans volop bezig met danslessen en optredens. De lessen vinden plaats bij de Paort in Kessel en in de sporthal Achter de Hoaf te Kessel. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gerust eens kijken.

ksv line3

Dansen vanaf 5 jaar

KSV KidsDance 1

KSV heeft momenteel 8 dansgroepen waar kinderen vanaf 5 jaar kunnen dansen. We werken met een mix van stijlen en muziek. De lessen beginnen altijd met een warming-up, die bestaat uit wat rekoefeningen en korte basispasjes. Vervolgens wordt er hard geoefend om een mooie dans als eindresultaat te krijgen. Het aanleren van een dans duurt enkele weken. De choreografie en de muziekkeuze wordt door de leiding bepaald en gemaakt, meestal in overleg met de leden. Dansen die zijn aangeleerd worden regelmatig herhaald. De les wordt altijd afgesloten met een cooling down. Ook bij de jongere kinderen  worden er verscheidene soorten muziek gebruikt, passend bij de leeftijd van de kinderenIn deze lessen is ook nog gelegenheid voor een spel.

ksv line3

Dancing Queens

Dit is een damesdansgroep die 1 uurtje per week danst op maandagavond. Het enige verschil met onze andere dansgroepen is dat deze dansgroep geen optredens verzorgd. Gewoon lekker een uurtje samen dansen. Binnen ongeveer 8 weken wordt een hele dans afgerond. Deze dans wordt wekelijks herhaald en ondertussen wordt er gestart met een nieuwe dans.