KSV Kejuso

De judo afdeling van Kesselse Sport Vereniging

Welkom bij de judo sport

Judo is een sport voor iedereen, jong en oud. Wil je meer weten over de judosport, onze judo afdeling en de activiteiten van onze gezellige club judoka's? Lees hieronder meer. We bieden je 4 gratis proeflessen aan. Een prima gelegenheid om te kijken of judo iets voor jou is. Meer info, stuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ksv line3

Judo vanaf 3.5 jaar

KSV Judo groep1

De judo is lekker stoeien, zonder dat er ongelukken gebeuren. De judoka's met een leeftijd vanaf 3.5 jaar, kunnen zich dan uitleven en overtollige energie kwijtraken.

Judo is meer dan stoeien

Door te stoeien verbeteren kinderen hun motoriek. Ze ontwikkelen hun sociale vermogen en bovendien krijgen ze er meer zelfvertrouwen door. Daarnaast leren kinderen hun grenzen bewaken en die van een ander respecteren. Het is niet voor niets dat menig opvoeddeskundige en arts judo adviseert. KSV onderschrijft deze visie. Wij zijn van mening dat je hier niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Dus voor de allerkleinsten vanaf 3.5 jaar is er judo.

ksv line3

Judo, een sport voor iedereen !!

judo1a

Judo is een verdedigingssport overgewaaid vanuit Japan. Je leert er op de goede manier vallen en je te concentreren, maar ook respect te hebben voor elkaar.

Zachte weg

Judo betekent eigenlijk "zachte weg". Alle worpen zijn zo gemaakt, dat je op een zachte weg of manier terecht komt. Je doet je geen pijn.

Kracht van tegenstander gebruiken
Bij Judo probeer je de tegenstander met een judoworp op de mat te werpen. Er zijn veel verschillende worpen, zoals de spierballenworp en voetveeg-worp. Als de tegenstander op de rug ligt, probeer je hem onder controle te houden door een aantal houtgrepen toe te passen. Bij judo leer je ook de kracht van de tegenstander te gebruiken om hem te overmeesteren. Kortom, het is erg leuk om te doen.

Wist je dat:

• Judoka's elkaar altijd eerst netjes groeten voordat ze beginnen?
  • Na de wedstrijd elkaar altijd de hand en schouderklop geven.
  • Tatami betekent een judomat en Dojo de ruimte is waar de Tatami's liggen
  • Kelly Thijssen van KSV 3e is geworden op Nederlands Kampioenschappen