Kesselse Sport Vereniging

Veelzijdig in sport: Judo, Dance, BasicSports, Badminton, Turnen, Binnenfit

aikido

Op zondag 28 oktober jl. namen de aikidokas van de KSV deel aan een regionale stage onder leiding van Tom Dijkman, 5e dan aikidoka, in het Aikido Centrum Eindhoven. In totaal mocht Tom zo'n 40 aikidokas verwelkomen op de mat, zowel jong als oud, beginners als gevorderden, en werd er vol enthousiasme getraind.

 

Tom is een gedreven aikidoka en zijn manier van lesgeven is een heldere vertaling van het werken met een goede ingang (irimi), werken op lijnen en met precisie. Dit weet hij te combineren met een solide centrum vanuit een ontspannen en geopend lichaam. Deze manier van werken wist hij afgelopen zondag weer goed over te brengen op onze Kesselse aikidokas, die konden terugblikken op een leerzame en geslaagde stage.

 

Aikido is een Japanse krijgskunst waarbij de aikidoka zich verdedigt door een aanval te ontwijken of af te wenden, totdat deze geneutraliseerd is. Aikido is altijd een reactie op een aanval, welke niet gestopt wordt, maar juist omgebuigd wordt en tegen de aanvaller wordt gebruikt. De kracht van de aikidoka is als het ware een weerspiegeling van de kracht van de aanvaller.

  

In Kessel worden de lessen verzorgd door Eloy Wetering, 3e dan aikidoka. Eloy traint onze aikidokas al 5 jaar vol enthousiasme en plezier. De lessen vinden iedere donderdag plaats van 20.00u tot 21.30u in De Poart in Kessel. Kom mee trainen en ervaar aikido zelf! 

Interesse om mee te trainen? Neem dan contact op met KSV Kessel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Share