Jessie DK-2013 large

Afgelopen zondag heeft Jessie een serie van vele weken intensief trainen bekroond met een gouden medaille tijdens het Limburgs kampioenschap judo in Roermond. Jessie, die in het begin van dit jaar overgestapt is naar een zwaardere gewichtsklasse had het zich zo voorgenomen; Hard trainen en kampioen worden om zo het blessureleed van afgelopen jaar te vergeten.

Zondag was ze dan ook te sterk voor haar tegenstanders. Geen enkele keer kwam ze in de problemen en bezorgde ze zo ook haar coaches een ontspannen dag aan de rand van de mat. Naast de Limburgse titel heeft ze zich ook geplaatst voor het NK op 9 maart in Eindhoven. Gefeliciteerd, en veel succes in Eindhoven!

Debutant Nick heeft een zware loting. Ondanks een paar goede wedstrijden eindigt hij net naast het podium, 5e plaats. Omdat alleen de eerste 4 zich plaatsten voor het NK is dit extra zuur. Maar voor een debutant in zo'n zware klasse een prima prestatie. Ook Koen heeft het zwaar. De eerste wedstrijd gaat hij kansloos onderuit, maar in de 2e wedstrijd staat het lang gelijk. Gelukkig zagen we weer een Koen die wil vechten voor zijn wedstrijden. Helaas was het dit keer nog net niet genoeg, maar met deze inzet komt de winst vanzelf.