KSV Turnen LimburgsKampioen 2013 large

Afgelopen zaterdag 15 juni hebben de turnmeiden van KSV Castellum Kessel goud behaald tijdens de Limburgse Kampioenschappen Turnen.  KSV Castellum Kessel turnde hun competitiefinale tegen Sparta Swalmen in niveau 11. Chantal Winkelmolen, Nikki Hanssen, Lisan Peeters, Sanne Sonderkamp, Myrthe Sonderkamp en Danice Giesbertz moesten naar Hoensbroek voor deze finale. De meiden turnden super! Op Sprong won Kessel met 0.2 punt verschil. Op Brug was het verschil een stukje groter en won Kessel met 3.3 punt verschil. Ook de balk ging goed en de meiden wonnen ook dit toestel met 5.7 punt verschil. Als laatste mochten ze vloer turnen, dit ging netjes, maar toch verloren we dit toestel. Gelukkig maar met 0.3 punt, waardoor de dik verdiende winst werd gepakt met 8.9 punt verschil. De meiden van KSV Castellum Kessel zijn dus Limburgs Kampioen in niveau 11!

Het tweede feestje op een rij, want de week ervoor werden de persoonlijke finales geturnd in Reuver. Hier mochten 6 meiden van KSV aan deelnemen. Bij junior niveau 8 behaalde Sayenna Vossen een 9e plaats. Bij junior niveau 7 behaalde Lian Teeuwen ook een 9e plaats. Bij de senioren mochten Nicole Smedts en Celina Vossen hun wedstrijd turnen. Nicole behaalde een 8e plek, Celina een mooie 5e plaats. Lissy Boumans was als 11e geĆ«indigd in de halve finale en stond dus reserve voor haar categorie pupil 2 niveau 9. Omdat iedereen aanwezig was, mocht zij helaas niet deelnemen aan de wedstrijd. De laatste twee turnsters van KSV waren Danice Giesbertz en Myrthe Sonderkamp in pupil 1 niveau 11. Danice turnde een hele mooie wedstrijd en behaalde een 7e plaats. Myrthe turnde een aantal geweldige oefeningen, waaronder een super brugoefening, 13,950 punt, en wist daarmee Limburgs Kampioen te worden!

Een hele mooie afsluiting van een super turnseizoen. Meiden, gefeliciteerd!

(KSV Kessel, Turnen, 15 juni 2013)