Aikido wouter zwarte band large

Mijlpaal voor Aikido Kessel: zwarte band voor Wouter van Huffelen

Kesselse Sport Vereniging is trots om te kunnen melden dat Wouter van Huffelen op zondag 7 juli met vlag en wimpel is geslaagd voor zijn shodan examen, de eerste dan-graad in aikido. Wouter, 17 jaar, is daarmee het eerste lid van KSV die de zwarte band heeft weten te bemachtigen. En hoe!

Na flink wat jaren trainen in Kessel onder leiding van Eloy Weterings (3e dan aikido) en na het volgen van vele stages in binnen- en buitenland was het zondag 7 juli eindelijk zover: dan-graden examens in Amsterdam. Om 10.00 meldde Wouter zich voor de stage die aan de examens vooraf ging. Deze stage, onder leiding van Wilko Vriesman Sensei (6e dan aikido en technisch directeur van de Dutch Aikikai Foundation), was met alleen aikidoka's met zwarte band op de mat en een temperatuur van circa 30 graden een ware uitdaging. Maar zoals altijd toonde Wouter doorzettingsvermogen en discipline en liet zich door de zware stage er niet van weerhouden om een fantastisch shodan-examen neer te zetten.

De examencommissie, die bestond uit vier aikidokas's met 5e dan, was onder de indruk van niet alleen de snelheid van Wouter, maar ook van zijn techniek. Wouter wist goed de kracht van aikido te demonstreren: het gebruiken van de kracht van de aanvaller om hem of haar te kunnen controleren. Met zijn examen liet hij goed zien dat de aikidoka agressie niet met agressie bestrijd, maar door een correcte houding en het ombuigen van negatieve energie een sfeer van harmonie wil creëren.

“Met doorzettingsvermogen, veel trainen en vooral de wil om je te ontwikkelen als persoon, bereik je de 1e dan Aikido”, aldus onze shodanner.

Op naar de tweede, Wouter!

(KSV Kejuso, 11 augustus 2013)