Badminton Peel en Maas toernooi 2014

Het 5e Peel en Maas badminton toernooi in Kessel op 18 mei jl. was een groot succes. De vijf badminton verenigingen uit onze gemeente streden ook dit jaar weer om de wisseltrofee. De wisseltrofee is veroverd door Helden uit de handen van Meijel.

Elk team bestond uit 6 spelers (4 heren en 2 dames). Er werd gespeeld in 4 poules te weten Heren dubbel, 2 poules gemengd dubbel en de heren enkel. Ook dit jaar werd er weer fel gestreden om de overwinning weg te halen bij de tegenstanders. De einduitslag is:  Helden met 26 punten (goed voor de 1e plaats), Kessel met 19 punten (2e plaats), Meijel met 14 punten (3e plaats), Baarlo met 13 punten (4e plaats) en Maasbree met 8 punten (5e plaats). De wisselbeker staat dus dit jaar in Helden, de rest zal het aankomende jaar proberen om deze weer terug te winnen.

Aangezien het toernooi voor de vijfde keer werd georganiseerd heeft elke speler nog een kleinigheid meegekregen. Wat vooral hoog in het vaandel staat is de gezelligheid die in de clubs onderling heerst en die ook weer op deze dag voor een leuke en vooral gezellige sfeer zorgt. Na de prijsuitreiking werd er nog een drankje genuttigd.

In 2015 zal Helden de organisatie van het Peel en Maas badminton toernooi op zich nemen. Van harte gefeliciteerd met de verdiende overwinning.

Vanuit Kessel allemaal bedankt voor de leuke, gezellige en competitieve dag, tot volgend jaar.

(KSV Polsslag, 1 juni 2014)