PM judotoernooi large

5e Peel & Maas judotoernooi

Zondag 21 December organiseren de judoverenigingen van gemeente Peel & Maas voor de 5e keer het Peel en maas judotoernooi.

Zes jaar geleden ontstond het idee om samen met de clubs uit de nieuwe gemeente een laagdrempelig toernooi te organiseren, om de onderlinge band en samenwerking te stimuleren. Elke club leverde een afgevaardigde om samen een bestuur te vormen om dit toernooi te organiseren. In 2010 en 2011 vond dit gezellige toernooi in Kessel plaats, in 2012 in Baarlo in 2013 in Meijel. Voor de 5e editie zijn we in Panningen te gast!

Alle judoka’s geboren voor 1 januari 2009 mogen deelnemen, er wordt goed gekeken naar leeftijd, gewicht en ervaring! Dit om de wedstrijdjes soepel en sportief te laten verlopen. Iedereen die interesse heeft of wie hun familieleden wil komen aanmoedigen is welkom op Zondag 21 December in Sporthal Piushof adres: Piushof 137 5981 VW Panningen. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur.

Deelnemende judoverenigingen:

JC Helden,  de grootste club van de gemeente is opgericht in 1974 en vierde afgelopen jaar hun 40 jarig jubileum.

JV Meyel  vierde in 2013 hun 40 jarig bestaan.

JV Alcides heeft naast reguliere judo ook judo voor  judoka’s met een beperking. Deze bijzondere club is opgericht in 1978.

KSV Kejuso  een van de kleinste clubs voor judoka’s uit Kessel en Kessel-eik. deze vereniging is opgericht in 1966. Mini-judo word sinds een jaar of 5 geboden voor de allerkleinsten vanaf 3.5 jaar.

Majuso  uit Maasbree vierde dit jaar hun 50 jarig bestaan, en is daarmee de oudste vereniging. Sinds kort biedt deze club ook jiu-jitsu aan,  een aan judo verwante verdedigingssport.