KSV Danskampioenschappen 2014 large

Nieuwe KSV danskampioenen 2014.

In de sfeervolle zaal van De Paort werd afgelopen zondag de KSV danskampioenschappen  gehouden. Het programma begon met een verrassingsoptreden voor Séverine. De meiden van de Mini Dance stars en de Happy dance stars wilde Séverine bedanken met een speciale dans. Dit als dank voor de jaren die Séverine les heeft gegeven. Daarna ging de wedstrijd van start. Zes dansgroepen van KSV streden in 3 categorieën om zich danskampioen 2014 te mogen noemen. De jury bestond dit jaar uit 3 personen: Lisette Peeters, Séverine Heinen en Pim van Wijlick. Zij beoordeelden de groepen en gaven na ieder optreden kort jurycommentaar. In de 1e categorie was de wisselbeker dit jaar voor The Happy Dance Stars o.l.v. Saskia, die een schitterende dans lieten zien op het nummer Four bij four van Miley Cyrus. De jury was vooral te spreken over vele lachende gezichten; de meiden lieten zien dat ze er plezier in hebben. In de 2e categorie ging Flash o.l.v. Rina aan de haal met de wisselbeker. Zij dansten op het nummer Dreams. De jury vond dat deze meiden constant mooi gelijk dansten. In de 3e categorie won de groep 007 ook o.l.v. Rina. Zij dansten op het nummer Ten feet tall van Afro Jack. Ook zij kregen lovend commentaar van de jury. Nieuw dit jaar was dat er ook een presentatieprijs te winnen was. Deze prijs was voor de groep Dance Power o.l.v. Sanne. Verrassend was het gebruik van de grote bal in de choreografie.  Na de pauze werden we nog verrast met een leuk optreden van Pim van Wijlick die zijn nummer Goijendaag voor het publiek zong.  Daarna lieten alle deelnemende groepen en DanceXplosion groepen nog een andere dans zien. Al met al kunnen we terugkijken op een mooie zondagmorgen.

(KSV Dance, 14 december 2014)