Kesselse Sport Vereniging

Veelzijdig in sport: Judo, Dance, BasicSports, Badminton, Turnen, Binnenfit

 

JudoPak large

Op een verantwoorde en plezierige manier sporten! Als ouder, verzorger of begeleider heeft u misschien al eens kennisgemaakt met het judo bij KSV. Speciaal voor u willen wij wat nieuws proberen, namelijk: Senioren judo 16+!


Voor wie is het?

Dames/heren die ooit zelf aan judo gedaan hebben, of die juist nog nooit gejudood hebben. Dames/heren met fysieke problemen, maar die toch op een veilige manier willen sporten. Ouders, verzorgers en begeleiders van onze judoka’s en jeugd vanaf 16 jaar.

 

Wat kunt u verwachten van deze lessen?

Plezier natuurlijk! Veiligheid; we weten allemaal dat we ons geen blessures of teveel spierpijn kunnen veroorloven. Valbreken. Dat is het leren vallen op een rustige en verantwoorde manier, waardoor blessures tijdens ongelukjes thuis of buitenshuis voorkomen zouden kunnen worden.

 

Vrijheid, blijheid: Niets moet! U bepaalt zelf wat u wel en niet wilt/kunt. Onze judoleraar John zal dan een alternatieve oefening bedenken die beter bij u past. De eerste lessen zullen bestaan uit grondtechnieken, vanwege de veiligheid. Pas bij het goed beheersen van het valbreken en de grondtechnieken bestaat de mogelijkheid (Voor diegenen die dat willen) ook staande technieken te oefenen. Bij het aanleren van de technieken zal veel in detail getreden worden over het hoe en waarom. We zullen dan ook ingaan op klemmen, verwurgingen en kata’s. Technieken die veelal niet aangeboden worden bij de jeugd. U zult merken dat u fitter, energieker en sterker wordt en ook meer conditie krijgt, want met judo train je het hele lichaam. U mag natuurlijk vrienden en vriendinnen uitnodigen om dit ook te proberen!

Wat let u… geeft u op voor deze lessen!

 

Kledingadvies

Als u het hebt een Judopak, anders lekker zittende kleding, bij voorkeur een joggingbroek en een stevig shirt met lange mouwen zonder metalen of scherpe delen.

Het seniorenjudo wordt gegeven op de vrijdagavond van 19.00 tot 20.00. Op de zolder van gemeenschap huis “de Poart” te Kessel. Bij voldoende aanmeldingen starten we op 27 februari 2015. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij hebben er zin in en hopen jij ook, we horen graag van jou!

 

(KSV Kejuso, 1 februari 2015)

 

Share