Aikido large

Al meer dan tien jaar wordt er in Noord-Limburg training in de Japanse krijgskunst aikido gegeven. De beoefenaar van aikido streeft er naar een aanval te controleren door de kracht van de aanvaller te gebruiken. Het gaat er dus niet om hoe sterk de aikidoka zelf is, maar om hoe goed hij of zij de aanval weet te benutten. Hierbij is een goede fysieke en mentale houding van groot belang, een houding die zorgt voor meer zekerheid, rust en vertrouwen. Het beoefenen van aikido zorgt voor deze houding. Deze “martial art” welke thuishoort in het rijtje van de budo sporten, biedt naast preventie tegen geweld in al zijn vormen, een betere conditie, een groter zelfvertrouwen en een betere balans van houding en weerbaarheid. Er is geen sprake van wedstrijd of competitie, waardoor de nadruk komt te liggen op onderlinge samenwerking zonder nodeloos schade aan te richten bij elkaar.

Aikido Noord-Limburg verzorgt trainingen in Venlo en Kessel en onderhoudt een goede band met  KSV. En er komt een trainingsplaats bij! Binnenkort zal er namelijk worden gestart met aikido in Panningen. Jean-Pierre van Gasselt (1e dan) uit Kessel-Eik, die al jarenlang bij Eloy Weterings (3e dan) traint en gediplomeerd aikidodocent is, start na de carnaval vanaf 17 februari met het verzorgen van aikido in Panningen bij Sport Helden. De trainingen zijn voor iedereen toegankelijk dus kom gerust een keer kijken of, nog beter, meedoen. Neem voor meer informatie omtrent trainingsmogelijkheden, telefonisch contact op met Jean-Pierre van Gasselt (06-303 64 905) of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

KSV, 14 Januari 2016